Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 14:32 CET

  Crna Gora: Usvojen izmenjeni antikrizni zakon

  28.01.2013
  Skupština Crne Gore usvojila je u ponedeljak uveče izmenjenu verziju zakona o oporezivanju zarada, po kojoj će se bruto plata veća od 720 evra, odnosno, neto plata veća od 479 evra, oporezivati stopom od 15 odsto.

  Vlada je ranije predložila da se sa 12 odsto oporezuje bruto zarada veća od 400, odnosno, neto zarada veća od 268 evra, čemu su se usprotivili sindikati zaposlenih u Crnoj Gori.

  Unija samostalnih sindikata je u ponedeljak zbog toga organizovala protest pred zgradom Skupštine Crne Gore, da bi, kako je objašnjeno, izvršila pritisak na poslanike da ne usvoje Vladinu verziju antikriznog zakona.

  Prvobitni predlog je, međutim, izmenjen amandanom vladajuće koalicije, ali opozicija nije prihvatila ni tu, socijalno znatno povoljniju varijantu, koja omogućava da se teret posledica ekonomske krize u većoj meri prenese na građane s većim primanjima. Unija slobodnih sindikata je nakon usvajanja izmenjenog zakona saopštila da je zadovoljna novom verzijom.
  28 januar/siječanj 2013
  28 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.