Subota, 04. juli/srpanj 2015, 07:03 CET

Slovenija: Presečnik vršilac dužnosti predsjednika parlamenta

28.01.2013
Vršilac dužnosti predsjednika slovenskog parlamenta danas je postao Jakob Presečnik iz
Slovenske narodne stranke, pošto je ostavku na tu funkciju podnio Gregor Virant zbog korupcionaškog skandala koji potresa državu.

Virant je  prošloga tjedna kao razlog odlaska naveo da podnosi ostavku zato što nisu otišli "oni koji bi trebalo da odu".

Izvještaj antikorupcijske komisije, koji je objavljen u januaru, teško optužuje premijera Janeza Janšu za neprijavljivanje ukupne imovine i korupciju, zbog čega javnost traži njegova ostavku.

Ostavke su u Janšinoj vladi već podnijeli  ministri financija Janez Šušteršič  i pravosudja Senko Plinčanič, svi iz Gradjanske liste, stranke kojoj pripada i dosadašnji predsjednik
parlamenta Virant.
28 januar/siječanj 2013
28 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.