Subota, 30. maj/svibanj 2015, 18:15 CET

Egipat: Opozicija postavila uvjete za dijalog s Morsijem

28.01.2013
Glavna opozicijska grupacija  u Egiptu odbacila je poziv predsjednika Mohameda Morsija za   nacionalnim dijalogom, a  nakon vala nasilja koji je proteklih dana potresao zemlju.

Nacionalni front spasa  kojeg predvodi Mohamed ElBaradei  rekao je da poziv nema sadržaj. Opozicija je  spremna  odazvati dijalogu  samo ukoliko Morsi prihvati odgovornost za krvoproliće.

U nedjelju  je Morsi proglasio izvanredno stanje za tri grada, Port Sadi, Suez iI Ismailia, gdje je u nemirima poginulo više od pedeset ljudi. Do nasilja je došlo nakon što je sud osudio na smrt navijače koji su izazvali tragediju na utakmici u Port Sadiu prošle godine.
28 januar/siječanj 2013
28 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Banja Lukai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
30.05.2015
Radio Slobodna Evropa u suradnji sa National Endowment for Democracy (NED) emitira TV serijal o najosjetljivijim temama koje tište mlade na Balkanu. Ovo je prva epizoda petog ciklusa Serijala u kojoj govore mladi iz Banje Luke. Srednjoškolci iz ovog bh. grada razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici, školi. Voditeljica i moderatorica je Remi, vokalistica benda Elemental. Producent je Mebius film iz Sarajeva.