Subota, 29. avgust/kolovoz 2015, 08:08 CET

Egipat: Opozicija postavila uvjete za dijalog s Morsijem

28.01.2013
Glavna opozicijska grupacija  u Egiptu odbacila je poziv predsjednika Mohameda Morsija za   nacionalnim dijalogom, a  nakon vala nasilja koji je proteklih dana potresao zemlju.

Nacionalni front spasa  kojeg predvodi Mohamed ElBaradei  rekao je da poziv nema sadržaj. Opozicija je  spremna  odazvati dijalogu  samo ukoliko Morsi prihvati odgovornost za krvoproliće.

U nedjelju  je Morsi proglasio izvanredno stanje za tri grada, Port Sadi, Suez iI Ismailia, gdje je u nemirima poginulo više od pedeset ljudi. Do nasilja je došlo nakon što je sud osudio na smrt navijače koji su izazvali tragediju na utakmici u Port Sadiu prošle godine.
28 januar/siječanj 2013
28 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.