Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 19:49 CET

Opozicioni "Marš istine" u Skoplju

27.01.2013
Udružena makedonska opozicija organizovala je danas još jedan protestni marš, pod motom "Marš istine", tražeći od vlasti istinu o sukobima u parlamentu i oko zgrade Sobranja 24. decembra prošle godine, prilikom usvajanja zakona o budžetu.

Okupljeni su mirno prošetali kroz centar Skoplja, do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, i nije bilo incidenata.

Današnji protest opozicije je još jedan u nizu, nakon dešavanja 24. decembra prošle godine, povodom usvajanja Zakona za budžetu, kada su opozicioni poslanici napustili parlament.

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov pokrenuo je inicijativu za formiranje nestranačke ekspertske komisije za utvrđivanje činjenica u vezi sa dešavanjima 24. decembra, unutar zgrade skupštine i van nje.Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika države, pismo sa inicijativom poslato predsednicima parlamenta i vlade,kao i lideru najveće opozicione stranke SDSM.
27 januar/siječanj 2013
27 januar/siječanj 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.