Utorak, 03. maj/svibanj 2016, 08:52 CET

  Radnici pravosudnih institucija u RS nastavljaju štrajk

  27.01.2013
  Štrajk zaposlenih u 27 pravosudnih institucija u Republici Srpskoj nastavlja se omasovljavanjem i radikalizacijom do konačnog ispunjenja zahtjeva, odlučio je danas Republički odbor Sindikata pravosuđa.

  Predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović rekao je da podaci sa terena govore da se sve više radnika priključuje štrajku.

  On je nakon sjednice u Banjoj Luci rekao novinarima da sindikat odlučno demantuje navode Ministarstva pravde Republike Srpske o broju radnika koji su u štrajku.

  Petrović je naveo da najniža plata u pravosuđu iznosi svega 313 KM, što je ispod iznosa od 370 KM na koliko je utvrđena najniža plata u Republici Srpskoj.

  U platu radnika zaposlenih u pravosudnim institucijama RS-a ulazi iznos za topli obrok i regres, navodi Petrović te naglašava da onda ne stoji tvrdnja Vlade Republike Srpske o usklađivanju plata sa realnim sektorom.

  Zaposleni u pravosuđu RS-a traže vraćanje prvog smanjenja plata od 10 i više procenata u 2010. godini i vraćanje drugog smanjenja plata za isti iznos u ovoj godini.
  27 januar/siječanj 2013
  27 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.