Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 21:08 CET

Predsedavajući OEBS-a: Obnoviti borbu protiv zločina iz mržnje

27.01.2013
Predsedavajući OEBS-a Leonid Kožara kaže, povodom Dana sećanja na žrtve holokausta, da treba obnoviti borbu protiv diskriminacije i zločina mržnje.

"Ovaj dan je tužno sećanje na stravičan zločin nad nedužnim ljudima. Samo u Ukrajini je više od 100.000 ljudi ubijeno, uključujući oko 34.000 Jevreja u jednom masakru", podsetio je on u saopštenju, dodajući da se danas odaje počast žrtvama i onima koji su bili hrabri da rizikuju svoje živote da bi spasili Jevreje i pripadnike drugih ugroženih manjina.

Lekcija ovog stravičnog zločina ne sme biti zaboravljena, naglasio je Kožara, koji je i šef ukrajinske diplomatije.

On je dodao da je neophodno da se udvostruče napori u sprečavanju i suzbijanju netolerancije, mržnje i diskriminacije u svim oblicima, te promovisati poštovanje svih etničkih i verskih grupa.

“Učenje mladih o ljudskim pravima je važan način da se to osigura”, smatra Kožara, koji ističe da je jedan od prioriteta predsedavanja Ukrajine OEBS-om edukacija mladih sa fokusom na toleranciju.
27 januar/siječanj 2013
27 januar/siječanj 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.