Dostupni linkovi

Među uhapšenima zbog eksplozije u Zagrebu član HDZ-a


Jedan od šestorice muškaraca uhapšenih zbog eksplozije na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba član je Omladine HDZ-a, javljaju hrvatski mediji.

Branka Juričev Martinčev, gradonačelnik Vodica odakle je petoro osumnjičenih za eksploziju, demantovala je da su i ostali uhapšeni članovi ove stranke, kako se danas govorilo po kuloarima.

"Petorica osumnjičenih da su neki dan bacili eksplozivnu napravu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića zaista su s našeg područja i još ne mogu vjerovati da su to napravili. Šokirana sam i teško mi je vjerovati da su počinili takav čin, koji je za svaku osudu", izjavila je Martinčeva.

Policija je danas potvrdila da je uhapsila šest osoba osumnjičenih za eksploziju, a ispitivanje osumnjičenih potrajaće do kraja današnjeg dana, javili su hrvatski mediji.

Oni navode da se po Šibeniku i Vodicama priča da je riječ o djeci iz uglednih vodičkih porodica, takozvanoj "zlatnoj" omladini.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od njih upravo završava Fakultet u Zagrebu, čeka diplomu i treba postati profesor istorije, dok je drugi iz porodice poginulog vatrogasca.
XS
SM
MD
LG