Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 23:17 CET

  Đilas smanjio iznos odštete koju traži od Kurira

  26.01.2013
  Gradonačelnik Beograda i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas saopštio je danas da je svoj odštetni zahtev u tužbi protiv dnevnog lista Kurir smanjio sa 120 milijardi dinara na milion dinara.

  "Ukoliko smatrate da je moj odštetni zahtev i dalje visok, molim Vas da me obavestite kolika je po Vama primerena cena za vređanje Dragana Dilasa i ugrožavanje njegove bezbednosti i bezbednosti njegove porodice", naveo je Đilas u javnom pismu predsednici Udruženja novinara Srbije Ljiljani Smajlović, koja ga je krtitikovala zbog izuzetno visokog iznosa koji je zatražio kao odštetu.

  Đilas Ljiljani Smajlović poručuje da je spreman da o tom iznosu "razmisli, ukoliko će isti obezbediti i meni kao građaninu pravo da se žalim sudu i sudiji kome je predmet dodeljen da donese presudu bez pritiska i straha za svoje radno mesto" .

  Đilas je tužio izdavača i glavnog i odgovornog urednika zbog toga što je "Kurir" objavio tvrdnje poslanika Demokratske stranke Srbije Petra Petkovića iznete za skupštinskom govornicom, da je Dragan Đlas u poslovima marketinga, od kada je ušao u politiku, zaradio 1,2 milijarde evra, naveo je UNS.

  Udruženje je navelo da "medij, po Zakonu o javnom informisanju, ne može biti odgovoran ako je verno preneo diskusiju izrečenu u parlamentu, što je 'Kurir' i uradio".
  26 januar/siječanj 2013
  26 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.