Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 13:49 CET

  Vijesti

  Niz napada na punktove iračkih snaga u Faludži

  26.01.2013
  Nepoznati napadači ubili su dvojicu iračkih vojnika, a trojicu oteli u nizu oružanih incidenata u Faludži, na zapadu Iraka, usljed pojačanih tenzija nakon što je vojska  ubila sedam demonstranata tokom antivladinih protesta.

  Pukovnik iračke policije Mahmud Kalaf rekao je da su izvršeni odvojeni napadi na kontrolne punktove u istočnom, zapadnom i sjevernom dijelu grada.

  Sunitski lideri iz provincije Anbar zaprijetili su ranije napadima na vojnike.

  Plemenski lideri dali su iračkoj vladi sedam dana da uhapsi vojnike odgovorne za otvaranje vatre na demonstrante i zaprijetili da će nakon isteka tog roka napadati vojne jedinice i objekte širom provincije.

  Ahmed Abu Riša, predsjedavajući "Savjeta za svjesnost" u Anbaru, organizacije koja se u proteklih nekoliko godina dokazala kao izuzetno važna u borbi protiv Al kaide u Iraku, poručio je vojnicima mora biti suđeno u u tom gradu, jer je "pravosuđe u Bagdadu previše ispolitizovano".
  26 januar/siječanj 2013
  26 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.