Nedjelja, 07. februar/veljača 2016, 02:22 CET

  Alžirski ministar priznao greške snaga bezbjednosti u talačkoj krizi

  26.01.2013
  Alžirski ministar inostranih poslova Murad Medelči priznao je da su bezbjednosne snage te zemlje pravile greške tokom talačke krize u gasnom postrojenju u Sahari kada je od vojnih udara poginuo veći broj stranih radnika.

  Medelči je rekao da će Alžiru biti potrebna međunarodna pomoć za bolju borbu protiv terorizma.

  "U procesu smo procjene sopstvenih grešaka. Tom procjenom više smo za ustanovljavanje mišljenja da je operacija bila uspješna", rekao je Medelči na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

  Prema njegovim riječima, Alžir će, najvjerovatnije da pojača bezbjednosne mjere na lokacijama gdje rade strani državljani. Međutim, on je insistirao na tome "da će strani radnici i dalje nastaviti da rade u Alžiru i da je to najbolji način za odgovor teroristima".

  On je stao u odbranu odluke vlade da napadne umjesto da vodi pregovore i naglasio da "kada ste suočeni sa terorizmom onda se taj problem ne može riješiti riječima, već akcijom".

  Nakon napada 16. januara na gasno postrojenje, za koji je odgovornost preuzela organizacija povezana sa Al kaidom, veliki broj stranih radnika je pobjegao preko pustinje. Tokom četvorodnevne opsade kompleksa poginulo je najmanje 37 talaca i 29 militanata.
  26 januar/siječanj 2013
  26 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.