Subota, 30. april/travanj 2016, 18:56 CET

  Više zemalja pozvalo na napuštanje Bengazija

  25.01.2013

  Poslije Velike Britanije, i Njemačka, Holandija, Kanada i Australija pozvale su sve svoje državljane koji se nalaze u Bengaziju da odmah napuste taj libijski grad, zbog opasnosti koja prijeti državljanima zapadnih zemalja.

  "Sada smo svjesni konkretne i neposredne opasnosti za zapadnjake u Bengaziju i tražimo od britanskih državljana koji su tamo uprkos našem savjetu, da hitno odu", naveo je u saopštenju Forin ofis, ne navodeći odakle prijeti opasnost za državljane zapadnih zemalja.

  Njemačko ministarstvo vanjskih poslova je, takođe, na svom sajtu pozvalo svoje državljane da napuste "hitno grad i region Bengazija".

  Portparol holandskog ministarstva vanjskih poslova poručio je sunarodnicima da "ne putuju prema i kroz Bengazi".

  Australija je danas upozorila svoje državljane na "specifičnu i neposrednu prijetnju" po građane zapadnih zemalja u Libiji, što su učinile i kanadske vlasti.

  Evropski zvaničnici rekli su agenciji AP da su strane škole, firme i sjedišta nevladinih organizacija među potencijalnim metama.
  25 januar/siječanj 2013
  25 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.