Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 03:25 CET

  Džon Keri saslušan pred komitetom Senata

  24.01.2013
  Američki senator Džon Keri, kandidat za državnog sekretara SAD, izjavio je danas da je uveren da SAD i Rusija mogu da prevazidju postojeće tenzije i da unaprede saradnju.

  Keri je pred Komitetom za inostrane odnose američkog Senata, na saslušanju za potvrdu njegovog imenovanja, rekao da je nedavno bilo nazadovanja u odnosima s Moskvom, podsetivši na odluku Rusije da zabrani američkim državaljanima da usvoje rusku decu.

  "Mislim da bi bilo neiskreno i naivno da sedim ovde i ne priznam svojim kolegama da je poslednjih godina bilo koraka unazad", kazao je Keri, ali je dodao da je Rusija saradjivala sa SAD u ključnim pitanjima, medju kojima kontrola nuklearnog oružja, sankcije Iranu i trgovina.

  Keri je tokom saslušanja istakao da SAD moraju da reše fiskalnu situaciju kod kuće da bi mogle da budu svetski lideri. "Više nego ikad, spoljna politika je ekonomska politika", izjavio je Keri.

  On je danas prvi put bio u ulozi onog koji je saslušavan, nakon što je 28 godina bio član Komiteta za inostrane odnose, kojim je predsedavao poslednje četiri godine.
  24 januar/siječanj 2013
  24 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.