Četvrtak, 28. maj/svibanj 2015, 13:59 CET

Džon Keri saslušan pred komitetom Senata

24.01.2013
Američki senator Džon Keri, kandidat za državnog sekretara SAD, izjavio je danas da je uveren da SAD i Rusija mogu da prevazidju postojeće tenzije i da unaprede saradnju.

Keri je pred Komitetom za inostrane odnose američkog Senata, na saslušanju za potvrdu njegovog imenovanja, rekao da je nedavno bilo nazadovanja u odnosima s Moskvom, podsetivši na odluku Rusije da zabrani američkim državaljanima da usvoje rusku decu.

"Mislim da bi bilo neiskreno i naivno da sedim ovde i ne priznam svojim kolegama da je poslednjih godina bilo koraka unazad", kazao je Keri, ali je dodao da je Rusija saradjivala sa SAD u ključnim pitanjima, medju kojima kontrola nuklearnog oružja, sankcije Iranu i trgovina.

Keri je tokom saslušanja istakao da SAD moraju da reše fiskalnu situaciju kod kuće da bi mogle da budu svetski lideri. "Više nego ikad, spoljna politika je ekonomska politika", izjavio je Keri.

On je danas prvi put bio u ulozi onog koji je saslušavan, nakon što je 28 godina bio član Komiteta za inostrane odnose, kojim je predsedavao poslednje četiri godine.
24 januar/siječanj 2013
24 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.