Ponedjeljak, 31. avgust/kolovoz 2015, 23:49 CET

Novinarka Jasna Babić puštena iz zatvora

24.01.2013
Hrvatska novinarka Jasna Babić (54) puštena je danas posle dva dana iz pritvora zbog neodazivanja na sudske pozive za raspravu po privatnoj tužbi koju je protiv nje 2009.
podneo kontorverzni preduzetnik Josip Radeljak.

Jasna Babić je novinarima rekla da se uvek odazove kada dobije poziv na sud, ali da se u ovom slučaju radilo o "velikoj zbrci" jer je pozive dobijala na radnom mestu, a sada radi kod kuće, a često je i na terenu, prenela je hrvatska agencija Hina.

"Bila sam iznenadjena hapšenjem, ali mi je policija objasnila da je razlog bio to što nije mogla da me nadje na adresi", rekla je ona.

Novinarka tvrdi da nije ni dobijala pozive za sud i da je policija ranije uspevala da je dobije na mobilni telefon. Dodala je da ju je policija i u ovom slučaju preko mobilnog telefona
pozvala na razgovor, ali je potom bila uhapšena.
24 januar/siječanj 2013
24 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.