Petak, 22. maj/svibanj 2015, 15:02 CET

Vujanović kandidat DPS na izborima za predsednika države

24.01.2013
Sadašnji predsednik Crne Gore Filip Vujanovic kandidat je vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) na predstojećim predsednickim izborima, odlučilo je danas Predsedništvo te stranke.

Kandidaturom Vujanović dobija mogućnost da osvoji treći mandat na funkciji šefa države.

Predsednički izbori, drugi od obnove nezavisnosti, zakazani su za 7. april jer Vujanoviću uskoro ističe petogodišnji mandat.

Vujanovićevoj kandidaturi se, medjutim, protivi manji partner u vlasti, Socijaldemokratska partija (SDP) koja smatra da je njegovo kandidovanje "neustavno" jer Ustav ne dozvoljava istoj osobi više od dve kandidature.

Izvesno je da u izbornu utakmicu ulazi lider Demokratskog Fronta (DF), Miodrag Lekić koji će, medjutim, biti nezavisni kandidat.

Svog predsednickog kandidata na izborima imaće i nedavno osnovani politički klub "Pravedna Crna Gora" kojoj će to biti prvo odmeravanje snaga na izborima. Njen kandidat na izborima biće Rade Bojović, predsednik njenog Izvršnog odbora, objavljeno je danas u Podgorici.
24 januar/siječanj 2013
24 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Treća epizoda - Novi Sadi
X
16.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je treća epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.