Subota, 30. april/travanj 2016, 03:28 CET

  Ministri napuštaju manjinsku vladu Slovenije

  24.01.2013
  Slovenački ministar pravosudja i javne uprave Senko Pličanić danas je uoči sednice vlade premijeru Janezu Janši najavio da će podneti ostavku.

  Ostavke su najavila još dva člana stranke Gradjanska lista, i to ministar finansija Janez Šušteršič i predsednik parlamenta i lider te stranke Gregor Virant.

  Predsednik Gradjanske liste i parlamenta Virant, zatražio je od premijera Janše da nakon izveštaja antikorupcijske komisije, koja ga je optužila za korupciju i neprijavljivanje imovine, podnese ostavku na funkciju.

  Premijer Janša je to na današnjoj konferenciji za novinare odbio, navodeći sedam ključnih razloga zbog kojih to neće učiniti.

  Plićanić je ocenio da ta situacija mora što pre da bude razrešena, upozorivši da će će nakon izlaska Gradjanske liste iz koalicije, to najverovatnije učiniti i ostali, a u takvom stanju vlada ne može normalno da funkcioniše.
  24 januar/siječanj 2013
  24 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.