Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 23:58 CET

  Optužnica za ugrožavanje novinarke Olivere Lakić

  24.01.2013
  Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je juče Osnovnom sudu u Podgorici optužnicu protiv policajca Milenka Miće Rabrenovića (44), zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti novinarke “Vijesti” Olivere Lakić , njene kćerke M.L. i njene cimerke I.L., rečeno je “Vijestima u tužilaštvu.

  Kako je navedeno, Rabrenović je optužen da je  “svjestan svog djela čije izvršenje je htio i znajući da je njegovo djelo zabranjeno, ugrozio sigurnost više lica”.

  Za to krivično djelo predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine zatvora.

  Tužilaštvo je mjesecima vodilo istragu protiv dugogodišnjeg šefaa obezbjeđenja bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, jer se došlo do sumnji da je on 9. februara 2011. godine, sa njemačkog broja, pozvao novinarku Jasminu Muminović, a potom, predstavljajući se kao “Boško”, nikšićkim akcentom uputio uvrede, psovke i teške prijetnje na račun Lakićeve, njene kćerke i cimerke sa kojom je u to vrijeme živjela tokom studija u inostranstvu. Prijetenje su se više puta ponovile.

  Osumnjičeni Rabrenović pet godina je bio pripadnik Specijalne jedinice policije, a od 2005. godine brinuo se o bezbjednosti tadašnjeg prvog direktora Uprave policije Veselina Veljovića, sadašnjeg  savjetnika predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.
  24 januar/siječanj 2013
  24 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.