Dostupni linkovi

Sarajevo:Na tijelu akademika Redžića nema tragova nasilja


Obdukcijom koju je izvršio sudski vještak, na tijelu Sulejmana Redžića, pronađenom jučer na području Lapišnice u kanjonu rijeke Miljacke, nisu pronađeni tragovi nasilja.Obdukciju tijela je na Institutu za sudsku medicinu u Sarajevu uradio vještak sudske medicine Hamza Žujo.

"Nakon obdukcije, vještak se nije u konačnici izjasnio o tačnom uzroku smrti. Nakon što budu prikupljeni rezultati analiza vještačenja uzoraka koji su uzeti tokom obdukcije, vještak će se odrediti o uzroku smrti Sulejmana Redžića", kazao je za portal Klix.ba Mirza Hukeljić, tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Hukeljić je rekao da na tijelu ne postoje nikakvi vidljivi tragovi koji bi ukazivali na smrt koja je nastala djelovanjem treće osobe.

"Vještak nije našao nikakve vidljive povrede. Ali, budući da se još uvijek nije u konačnici izjasnio o uzroku smrti, ne mogu tvrditi ni jedno, ni drugo, ni treće", dodao je Hukeljić.

Sarajevska policija je od 9. januara, kada je prijavljen nestanak, do juče tragala za nestalim akademikom, predsjednikom Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99, akademikom Sulejmanom Redžićem.

Profesor Redžić je bio šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse.
XS
SM
MD
LG