Ponedjeljak, 30. mart/ožujak 2015, 03:06 CET

Vijesti

Evropski piloti protestuju protiv novog zakona

22.01.2013
Piloti i članovi posade su u utorak organizovali proteste na više evropskih aerodroma zbog planiranog zakona EU koji bi ih, kako tvrde, mogao primorati da lete preterani broj sati i ugroze bezbednost putnika.

Učesnici protesta su vlastima uručili peticije u kojima se traži bolja zaštita od umora izazvanog letenjem. Planovi o usklađivanju zakonodavstva EU su još uvek u fazi pregovora, ali piloti kažu da strahuju da bi od njih moglo biti traženo da lete više od 12 sati bez obzira što naučnici tvrde da let duži od 10 sati znatno ugrožava bezbednost.

"Umorni pilot je opasan pilot, a umorni član posade će ugroziti bezbednost putnika u vanrednoj situaciji. Nažalost, oni koji donose odluke u EU to još nisu shvatili", rekao je Fransoa Nardi, potpredsednik Evropskog udruženja pilota (ECA).

Udruženje evropskih avio kompanija (EASA), međutim, uzvraća da je sadašnja preporuka Evropske agencije za avio saobraćaj i bezbednost da se leti najviše 11 sati što bi značilo da EU ima jedno od najstrožih pravila na svetu.
22 januar/siječanj 2013
22 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.