Petak, 29. april/travanj 2016, 23:40 CET

  Hrvatski državni vrh na obilježavanju akcije Maslenica

  22.01.2013
  Premijer Hrvatske Zoran Milanović poručio je danas u Zadru na obilježavanju 20. godišnjice vojno-policijske akcije "Maslenica" da će njegova vlada prema susjedima voditi politiku otvorenosti i dobre volje.

  Obilježavanju akcije "Maslenica" prisustvovao je politički i vojni vrh Hrvatske, kao i general Ante Gotovina, jedan od zapovjednika te akcije i počasni građanin Zadra. Hrvatski premijer ocenio je da je akcija "Maslenica" u zadarskom zaleđu bila početak kraja rata.

  Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović poručio je, obraćajući se Gotovini, da je on "simbol pobjede u Domovinskom ratu"."Poslije svih bitaka koje ste s braniteljima izvojevali, danas mi se najviše sviđa ona golubica koju ste pustili kada su vas dočekali Zadrani", rekao je Josipović.

  Josipović je dodao da Hrvatska, međutim, još nije pravedna, jer ima "repova rata i privatizacije".

  Dolazak generala Ante Gotovine učesnici skupa u Zadru pozdravili su gromoglasnim pljeskom.

  U izjavi novinarima Gotovina je naglasio da je ponosan na operaciju "Maslenica", jer je ona, kako je rekao, doprinijela pobjedi u ratu, ali i da se Hrvatska od 1995. razvija u miru.

  U akciji "Maslenica" januara 1993. godine tokom 72 sata oslobođene su bitne strateške tačke i omogućeno da se ponovo saobraćajno povežu jug i sjever Hrvatske.
  22 januar/siječanj 2013
  22 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.