Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 18:41 CET

Krivokapić: Izmjene Ustava u Crnoj Gori treba usvojiti konsenzusom

22.01.2013
Izmjene Ustava trebalo usvojiti konsenzusom, a ne dvotrećinskom većinom, ocijenio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.On je novinarima u parlamentu rekao da Ustavni odbor, koji na zatvorenim sjednicama raspravlja o izmjenama Ustava, radi dobro, i da je napravljen pomak u tom pravcu.

»Napravili smo pomak i došli do nekih ključnih stvari oko bitnih pitanja kao što su Sudski savjet i način izbora sudija«, pojasnio je on.

Prema njegovim riječima, u Odboru nijesu opterećeni rokom, svjesni da je bitan rezultat, jer se radi o važnoj oblasti - vladavini prava.

»Želim da to bude konsenzus, a ne dvotrećinska većina, i da to bude model iza kojeg ćemo svi stati, jer je potrebna i ta politička podrška da bi mogli funkcionisati«, kazao je Krivokapić.
22 januar/siječanj 2013
22 januar/siječanj 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika