Nedjelja, 07. februar/veljača 2016, 09:28 CET

  Potvrđena presuda:Čačić u zatvor na 11 mjeseci

  22.01.2013
  Glasnogovornica Županijskog suda u Zagrebu, sutkinja Ivana Čalić potvrdila je informaciju Jutarnjeg lista da je Izvanraspravno vijeće tog suda donijelo u identičnu presudu protiv Radimira Čačića kao i sud u Mađarskoj.

  Čačić je osuđen na godinu i 10 mjeseci zatvora, a nakon što odsluži 11 mjeseci, odnosno polovicu kazne, moći će zatražiti uvjetni otpust.

  Radi se o identičnoj odluci kao u Mađarskoj uz nešto izmijenjene formulacije koje su prilagođene hrvatskom zakonodavstvu.

  Sud je bivšem prvom potpredsjedniku Vlade izrekao i sigurnosnu mjesru zabrane upravljanja motornim vozilima na 3 godine.

  Čačić i njegovi odvjetnici imaju rok od 15 dana ako žele podnijeti žalbu Vrhovnom sudu.
  22 januar/siječanj 2013
  22 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.