Subota, 30. april/travanj 2016, 11:03 CET

  Hrvatska: Lici prijete poplave

  22.01.2013
  Stanovnicima Kosinjske doline u Lici prijete poplave nakon što su kiše i visoka temperatura izazvale naglo otapanje snijega sa planine Velebit.

  Podvelebitska mjesta u okolini Gospića na udaru su vodenog talasa, prenose hrvatski mediji.

  Hrvatska elektroprivreda jučer je poslije 17.00 sati uključila sistem za uzbunu kako bi stanovnike Kosinjske doline upozorila na moguće poplave, a sve javne službe su u stanju pripravnosti.

  U Karlovcu su jutros proglašene vanredne mjere odbrane od poplave, pošto je vodostaj Kupe u šest sati bio viši od sedam i po metara.

  Tokom dana se očekuje i vodeni talas na Kupi blizu Siska, ali rijeka ne prijeti građanima.

  U okolini Karlovca bujaju i druge rijeke - Korana se izlila u Logorištu i Mekušju, Dobra je još noćas u Ogulinu prekrila puteve u centru grada, dok je zbog bujanja Mrežnice sinoć zatvoren put Duga Resa – Belavići.

  Teškoće stanovništvu Martinske Vesi i okolnih naselja može uzrokovati i rijeka Sava, čiji bi vodostaj mogao porasti kad se počne topiti snijeg u Sloveniji.

  Iz sisačke Državne uprave za zaštitu i spašavanje navode da će pratiti vodostaje rijeka da bi pravovremeno mogli reagovati.
  22 januar/siječanj 2013
  22 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.