Četvrtak, 11. februar/veljača 2016, 11:43 CET

  Dimna bomba bačena na zgradu Nadbiskupije u Splitu

  21.01.2013

  Nepoznata osoba bacila je danas dimnu bombu u predvorje Nadbiskupskog semeništa i Nadbiskupije klasične gimnazije u Splitu, javili su hrvatski mediji.

  Direktor semeništa Mladen Parlov izjavio je da je dimna bomba kućne izrade izazvala "manju materijalnu štetu i veliku nelagodu".

  Parlov smatra da je napd verovatno povezan s aktuelnom polemikom o polnom vaspitanju u osnovnim i srednjim školama što "u pojedinim medijima prerasta u pravu hrišćanofobiju i izlive mržnje protiv Katoličke crkve", piše u njegovom saopštenju.

  Parlov je upitao "da li su na redu prave bombe i ubijanja sveštenika, redovnika i redovnica, kao što je to bilo posle 1945".

  Predstavnici vlasti i Katoličke crkve u Hrvatskoj već duže vreme vode oštru polemiku o uvođenju zdravstvenog vaspitanja, koje uključuje i učenje o seksualnosti.

  Vlast tim povdoom ukazuje da se crkva nedopustivo meša u svetovne stvari.
  21 januar/siječanj 2013
  21 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  08.02.2016
  RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novoj sezoni od 52 epizode, čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava, druga epizoda govori o mladima u Bijeljini. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.