Dostupni linkovi

Merkelova: Tužni smo zbog poraza



Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas žaljenje zbog tesnog poraza svoje stranke na juče održanim izborima u Donjoj Saksoniji.

"Neću se pretvarati, nakon svih emocija koje smo uložili u ove izbore, poraz još više boli", rekla je Merkelova na konferenciji za novinare u Berlinu nakon sastanka vrha stranke, prenele su agencije.

Nemačka opozicija levog centra tesno je pobedila koaliciju kancelarke Angele Merkel na jučerašnjim izborima u Donjoj Saksoniji.

Socijaldemokratska partija (SDP) je uspela da animira neodlučne birače, dok su Zeleni zabeležili priliv glasova, a liberali su na račun Hrišćansko-demokratske stranke (CDU) osvojili čak rekordnih blizu deset odsto glasova.

Izbori u ovoj pokrajini, drugoj po površini u Nemačkoj sa 6,1 milion birača, jasan su signal, smatraju mnogi, da će borba za kancelarsku funkciju, na jesen, biti brutalnija, nego što je Merkelova mogla i da pretpostavi.

Opozicija je time, kako se smatra, nanela Merkelovoj udarac pred izbore u septembu na kojima će ove godine pokušati da osvoji treći mandat.
XS
SM
MD
LG