Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 15:46 CET

  Vijesti

  Berluskoni neće biti premijer ako pobedi njegova stranka

  20.01.2013
  Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni rekao je u nedelju da on neće biti premijer ukoliko njegova stranka pobedi na izborima u februaru.

  U intervjuu za televiziju Sky TG24 TV, medijski mogul je rekao da je njegov izbor za premijera Anđelino Alfano, njegov politički naslednik.

  Berluskoni mesecima nije bio jasan po pitanju svoje moguće kandidature za četvrti mandat premijera Italije. Ankete pokazuju da najveću podršku javnosti trenutno ima vođa levog centra Pjer Luiđi Bersani, mada ne izgleda verovatno da će on osvojiti dovoljno glasova da vlada sam.

  Bersanijev mogući koalicioni partner je sadašnji premijer Mario Monti, koji je po popularnosti iza Berluskonija.

  Berluskoni (76), vođa koalicije desnog centra koji je nedavno osuđen za utaju poreza, ipak će pokušati da zadrži mesto u parlamentu.

  On insistira da su brojne optužbe i procesi koji su bili pokrenuti protiv njega u poslednjih 20 godina poistekle iz zavere visokih zvaničnika - koje smatra simpatizerima levice - i za sve optužbe izjasnio se kao nevin.
  20 januar/siječanj 2013
  20 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.