Ponedjeljak, 30. mart/ožujak 2015, 06:28 CET

Vijesti

Španski premijer se distancirao od malverzacija bivšeg blagajnika

19.01.2013
Premijer Španije Marijano Rahoj (Mariano Rajoy) distancirao je danas i sebe i svoju partiju od bivšeg stranačkog blagajnika Luisa Barsenasa (Barcenas), koji je, kako navode sudske vlasti, pohranio na svoje račune u švajcarskim bnakama 22 miliona evra bez ikakvog pokrića.

Rahoj je rekao na jednom skupu, bez navodjenja imena, da neki ljudi koji su radili za vladajuću Narodnu stranku više ne rade za nju, i da su sada na delu oni koju su zaduženi za sprovodjenje zakona.

Prema rečima Rahoja, "sada su stvari pred sudovima, i ti sudovi postupaju".

Istragom su otkrivene navodne neregularnosti u vezi sa bivšim blagajnikom Barsenasom koji je 2009. godine podneo ostavku na funkciju.

Protiv njega nisu podignute optužnice, a Barsenasov advokat je demantovao da je sporni novac pribavljen ilegalno ili da je imao veze sa Narodnom partijom, kojom rukovodi Rahoj.

Zbog otkrića ogromne sume novca u švajcarskim bankama, juče su u španiji izbili ulični protesti.
19 januar/siječanj 2013
19 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.