Dostupni linkovi

Bivši gradonačelnik Nju Orleansa optužen za korupciju


Federalni tužioci SAD danas su objavili 21 tačku optužbe protiv bivšeg gradonačelnika Nju Orleansa Reja Nagina, koje ga terete za korpuciju i zloupotrebu službenog položaja, objavio je danas CNN.

Nagin je optužen da se kao gradonačlenik služio svojim položajem da dodeljuje gradske projekte preduzetnicima koji bi mu zauzvrat plaćali ilegalnu proviziju i nagradjivali ga besplatnim putovanjima na Havaje, Jamajku i u Las Vegas.

Nagin je optužen za mito, lišavanja drugih lica svojine i usluga, zaveru i lažiranje podataka koji ulaze u obračun poreza na prihod.

"Optuženi Nagin, svesno je osmislio način da gradu Nju Orleansu i njegovom stnovništvu uskrati poštenu službu kroz mito i ilegalnu proviziju, kojima je iskoristio svoje zvanje i službeni položaj da obezbedi povoljan tretman koji je bio od koristi poslovnim i finansijskim interesima pojedinaca koji su mu davali mito i ilegalne provizije u obliku čekova, gotovine, elektronskih isplata, ličnih usluga i besplatog putovanja", navodi se u optužnici.
XS
SM
MD
LG