Četvrtak, 30. juli/srpanj 2015, 02:04 CET

U Makedoniji dvoje oboljelih od gripa u kritičnom stanju

19.01.2013
Desetak pacijenata oboljelih od gripa smješteno je na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju, među kojima su dvoje u kritičnom stanju.

"Jedan od pacijenata je sa virusom H1N1, a drugi sa virusom H3N2", navela je ljekar ove zdravstvene ustanove Sanja Marinković Petruševska.

Ona je skopskim medijima rekla da pacijent koji ima 38 godina nije hronično obolio, ali je na mehaničkoj ventilaciji, dok je sedamdesetogodišnja žena hronično bolesna i sa kiseoničkom terapijom.

Sa Instituta za javno zdravlje saopšteno je da je od 12. januara do sada kod osam pacijenata potvrđena influenca virusa H1N1, a u tri slučaja H3N2.

Prema riječima Golubinke Boševske, sa Instituta za javno zdravlje, od Nove godine do sada u Makedoniji je registrovano 411 slučajeva gripa, a tokom cijele sezone je oko hiljadu oboljelo od ove virusne bolesti.
19 januar/siječanj 2013
19 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
25.07.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.