Petak, 04. septembar/rujan 2015, 03:31 CET

Paneta: SAD će učiniti sve da zaštiti svoje državljane od Al Kaide

19.01.2013
Američki ministar odbrane Leon Paneta izjavio je danas, povodom krize sa taocima u Alžiru, da će SAD "preduzeti sve neophodne korake" da zaštite svoje državljane od
prijetnji grupa povezanih sa Al Kaidom u Magrebu.

"Da li se to odnosi na pomoć drugima u vojnim operacijama, da li se odnosi na vođenje zajedničkih operacija na mjestu događaja, to su teme koje, vjerujem, tek treba razmotriti", kazao je Paneta za BBC tokom posjete Londonu.

"Naš cilj je da učinimo sve da, na kojem god mjestu Al Kaida pokuša da se sakrije, spriječimo da napravi novu bazu i da vodi terorističke akcije", objasnio je.

"Preduzećemo sve potrebne mjere da zaštitimo naše sunarodnike" dodao je Paneta.

Američki ministar istakao je da SAD "zabrinjava Akmi (Al Kaida u islamskom Magrebu), taj ogranak Al Kaide koji se nalazi u tom dijelu Afrike".
19 januar/siječanj 2013
19 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.