Četvrtak, 26. novembar/studeni 2015, 09:43 CET

Nikolić kritikovao Josipovića što izbjegava susret

16.01.2013
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić  kritikovao je hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića što izbjegava susret sa njim.

Na brifingu sa novinarima Rojtersa, BBC, AP, AFP, Anadolija, Ansa, televizije ORF i Al Džazire Balkans Nikolić je rekao da je prvo trebalo da dođe do susreta dvojice predsjednika Srbije i Hrvatske a tek onda do susreta Dačić - Milanović.

Mislim da je prvo trebalo da bude susret dva predsjednika jer to označava da je došlo do uspostavljanja dobrih odnosa i ne znam zašto Ivo Josipović izbjegava taj susret. Što se mene tiče Srbija treba da sarađuje i da razgvoara sa svakom državom u svijetu, ali postoji put. Ne može Hrvatska da bude ljuta na predsjednika Srbije pa da traži nekakav drugi način da se pojavi u Srbiji. Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

Kada je riječ o odnosima sa BiH, on je poručio da je član Predsjedništva iz redova bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović "dobrodošao i kao gost i kao domaćin" i da samo treba da kaže datum da bi se dogodio njihov susret.

Govoreći o Crnoj Gori, gdje putuje u petak, predsednik Srbije je rekao da će se posebno usredrediti na to da predstavnici srpske zajednice ne budu uvjek u opoziciji,već da učestvuju u odlučivanju o tome kako će se liječiti, obrazovati.

On je najavio i odlazak u Tursku, početkom ferbuara, gdje će, kako je rekao, iznijeti prijedlog za turske investiciju u Srbiju, ali i otvoreno izneti stav o nagoveštajima da Turska namjerava da promoviše u svijetu nezavisnost Kosova.
16 januar/siječanj 2013
16 januar/siječanj 2013

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Brčkoi
|| 0:00:00
...  
 
X
22.11.2015
RSE u saradnji sa National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta epizoda osmog ciklusa Serijala koja govori o mladima u Brčkom. Voditeljica i moderatorica je Remi. Producent je Mebius film iz Sarajeva.