Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 02:28 CET

  Nikolić kritikovao Josipovića što izbjegava susret

  16.01.2013
  Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić  kritikovao je hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića što izbjegava susret sa njim.

  Na brifingu sa novinarima Rojtersa, BBC, AP, AFP, Anadolija, Ansa, televizije ORF i Al Džazire Balkans Nikolić je rekao da je prvo trebalo da dođe do susreta dvojice predsjednika Srbije i Hrvatske a tek onda do susreta Dačić - Milanović.

  Mislim da je prvo trebalo da bude susret dva predsjednika jer to označava da je došlo do uspostavljanja dobrih odnosa i ne znam zašto Ivo Josipović izbjegava taj susret. Što se mene tiče Srbija treba da sarađuje i da razgvoara sa svakom državom u svijetu, ali postoji put. Ne može Hrvatska da bude ljuta na predsjednika Srbije pa da traži nekakav drugi način da se pojavi u Srbiji. Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

  Kada je riječ o odnosima sa BiH, on je poručio da je član Predsjedništva iz redova bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović "dobrodošao i kao gost i kao domaćin" i da samo treba da kaže datum da bi se dogodio njihov susret.

  Govoreći o Crnoj Gori, gdje putuje u petak, predsednik Srbije je rekao da će se posebno usredrediti na to da predstavnici srpske zajednice ne budu uvjek u opoziciji,već da učestvuju u odlučivanju o tome kako će se liječiti, obrazovati.

  On je najavio i odlazak u Tursku, početkom ferbuara, gdje će, kako je rekao, iznijeti prijedlog za turske investiciju u Srbiju, ali i otvoreno izneti stav o nagoveštajima da Turska namjerava da promoviše u svijetu nezavisnost Kosova.
  16 januar/siječanj 2013
  16 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.