Petak, 25. april/travanj 2014, 07:25 CET

Vijesti

Nikolić kritikovao Josipovića što izbjegava susret

Veličina slova - +
16.01.2013
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić  kritikovao je hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića što izbjegava susret sa njim.

Na brifingu sa novinarima Rojtersa, BBC, AP, AFP, Anadolija, Ansa, televizije ORF i Al Džazire Balkans Nikolić je rekao da je prvo trebalo da dođe do susreta dvojice predsjednika Srbije i Hrvatske a tek onda do susreta Dačić - Milanović.

Mislim da je prvo trebalo da bude susret dva predsjednika jer to označava da je došlo do uspostavljanja dobrih odnosa i ne znam zašto Ivo Josipović izbjegava taj susret. Što se mene tiče Srbija treba da sarađuje i da razgvoara sa svakom državom u svijetu, ali postoji put. Ne može Hrvatska da bude ljuta na predsjednika Srbije pa da traži nekakav drugi način da se pojavi u Srbiji. Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

Kada je riječ o odnosima sa BiH, on je poručio da je član Predsjedništva iz redova bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović "dobrodošao i kao gost i kao domaćin" i da samo treba da kaže datum da bi se dogodio njihov susret.

Govoreći o Crnoj Gori, gdje putuje u petak, predsednik Srbije je rekao da će se posebno usredrediti na to da predstavnici srpske zajednice ne budu uvjek u opoziciji,već da učestvuju u odlučivanju o tome kako će se liječiti, obrazovati.

On je najavio i odlazak u Tursku, početkom ferbuara, gdje će, kako je rekao, iznijeti prijedlog za turske investiciju u Srbiju, ali i otvoreno izneti stav o nagoveštajima da Turska namjerava da promoviše u svijetu nezavisnost Kosova.
16 januar/siječanj 2013
16 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti