Dostupni linkovi

U Slatini uhapšeni kidnaperi dvoje djece iz Holandije


U Slatini kod Banje Luke danas je uhapšen bračni par iz Holandije, a koji su oteli dvoje djece koja su pronađena, osjećaju se dobro i nalaze se na sigurnom mjestu, potvrdila je za Agenciju FENA glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Mirna Šoja.

Pojasnila je da je holandska policija raspisala međunarodnu potjernicu protiv ovog bračnog para zbog kidnapovanja djece, koja su pronađena prilikom pretresa.

"Ovaj bračni par je oteo djecu, čiji su ranije bili privremeni staratelji. Nakon što im je sud oduzeo to pravo, u oktobru prošle godine, od tada se vodila aktivna potraga i za njima i za djecom", precizirala je Šoja.

Akciju hapšenja ovog bračnog para, državljana Holandije, s tim da supruga ima i državljanstvo BiH, izveli su pripadnici Uprave krimpolicije MUPRS-a i Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Oni će biti provedeni u CJB Banja Luka na kriminalističku obradu.

Šoja je dodala i da je ova aktivnost policije realizirana na osnovu operativnog rada i saznanja policije, ali je potvrdila i da su postojali raniji razgovori s policijskim atešeom Ambasade Holandije u BiH.
XS
SM
MD
LG