Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 10:51 CET

U Zagrebu pozdravljaju sjutrašnji susret Milanović Dačić

15.01.2013
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je u utorak da je odlazak premijera Zorana Milanovića u posjetu Beogradu, gdje će se sastati u srijedu sa kolegom po dužnosti Ivicom Dačićem, vrlo dobar korak te da je uvijek pravi trenutak za uspostavljanje boljih odnosa sa susjedima.

"Uvijek je pravi trenutak za uspostavljanje boljih odnosa sa susjedima. Meni je drago da premijer Milanović ide u Srbiju, da ide u Beograd.To je prilika da onaj zastoj koji je nastao u odnosima između Hrvatske i Srbije odnedavno na neki način otklonimo", rekao je Josipović medijima.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je a je za poboljšanje odnosa uvijek pravi trenutak.

"Mislim da je za poboljšanje odnosa uvijek pravi trenutak. Te odnose sigurno treba popraviti, oni nisu dobri. Moramo biti svjesni činjenice da mi sa Srbijom imamo gospodarske odnose i robnu razmjenu koja je dosta kvalitetna", kazao je Karamarko dodajući da treba izaći iz trenutačne situacije, odnosno zastoja u odnosima.

Na istom skupu na kojem su bili Josipović i Karamarko u Zagrebui i srbijanski ambasador u Hrvatskoj Stanimir Vukićević rekao je medijima da se sastanak dvojice premijera trebao održati puno ranije.

Naglasio je da je ovo prvi posjet na toj razini otkako su održani izbori u Hrvatskoj i Srbiji te da stoga "ima veliku važnost".
15 januar/siječanj 2013
15 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.