Subota, 29. avgust/kolovoz 2015, 20:56 CET

Dačić: Saopštenje rasformirane JSO je glupost

15.01.2013
Premijer i ministar unutrašnjih poslova odbacio kao "glupost" saopštenje rasformirane jedinice JSO, istakavši da tu ne može biti riječi o ozbiljnoj prijetnji.

"To su gluposti. Kako raspuštena formacija može da izdaje saopštenje. Isto tako to može da učini i raspuštena Hitlerova vojska. Zato molim medije da razlikuju šta je važno, a šta ne", rekao je Dačić.

On je podsetio da je ranijom odlukom JSO rasformiran i da je veliki deo njihovih pripadnika ostao u MUP-u, Žandarmeriji, specijalnim jedinicama i običnoj policiji, a da je dio ostao bez posla.

"Ne može biti reč o ozbiljnoj prijetnji", rekao je Dačić.

Kako su preneli mediji, juče se na  internetu pojavilo navodno saopštenje rasformirane JSO u kome se prijeti Albancima s juga Srbije u slučaju sukoba zbog uklanjanja spomenika OVPBM u Preševu.

Za sada nema potvrde autentičnosti saopštenja. U saopštenju, koje se pojavilo na društvenim mrežama i sajtovima pojedinih desničarskih oganizacija, stoji da će kosovski Albanci goreti u paklu, a da će im pripadnici rasformirane JSO obezbijediti put do pakla.

Jedinica za specijalne operacije MUP-a Srbije rasformirana je 2003. posle ubistva premijera Zorana Đindjića.
15 januar/siječanj 2013
15 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.