Ponedjeljak, 08. februar/veljača 2016, 00:52 CET

  Dačić: Saopštenje rasformirane JSO je glupost

  15.01.2013
  Premijer i ministar unutrašnjih poslova odbacio kao "glupost" saopštenje rasformirane jedinice JSO, istakavši da tu ne može biti riječi o ozbiljnoj prijetnji.

  "To su gluposti. Kako raspuštena formacija može da izdaje saopštenje. Isto tako to može da učini i raspuštena Hitlerova vojska. Zato molim medije da razlikuju šta je važno, a šta ne", rekao je Dačić.

  On je podsetio da je ranijom odlukom JSO rasformiran i da je veliki deo njihovih pripadnika ostao u MUP-u, Žandarmeriji, specijalnim jedinicama i običnoj policiji, a da je dio ostao bez posla.

  "Ne može biti reč o ozbiljnoj prijetnji", rekao je Dačić.

  Kako su preneli mediji, juče se na  internetu pojavilo navodno saopštenje rasformirane JSO u kome se prijeti Albancima s juga Srbije u slučaju sukoba zbog uklanjanja spomenika OVPBM u Preševu.

  Za sada nema potvrde autentičnosti saopštenja. U saopštenju, koje se pojavilo na društvenim mrežama i sajtovima pojedinih desničarskih oganizacija, stoji da će kosovski Albanci goreti u paklu, a da će im pripadnici rasformirane JSO obezbijediti put do pakla.

  Jedinica za specijalne operacije MUP-a Srbije rasformirana je 2003. posle ubistva premijera Zorana Đindjića.
  15 januar/siječanj 2013
  15 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.