Subota, 06. februar/veljača 2016, 19:26 CET

  Vlada Kosova: Naredna runda dijaloga o ukidanju bezbednosnih struktura Srbije

  14.01.2013
  Na sledećoj rundi dijaloga premijera Kosova i Srbije u Briselu 17. januara, biće reči o o uklanjanju ilegalnih bezbednosnih struktura Srbije sa Kosova, formiranju mehanizma koji će omogućiti finansijsku pomoć Srbije srpskoj zajednici na Kosovu, a kako bi ono bilo transparentno, te i o konkretnim delovanjima za uspostavljanje reda i zakona na severu zemlje, navodi sa u saopštenju Vlade Kosova.

  Kosovski premijer, Hashim Thaci, par dana pre održavanja sastanka sa srpskim kolegom, Ivicom Dačićem, sastao se sa sa nekoliko lidera političkih partija na Kosovu koje je obavestio o toku narednog sastanka u Briselu.

  U saopštenju Vlade Kosova o ovom sastanku, navodi se da Vlada Republike Kosova, u skladu sa Rezolucijom Skupštine Kosova o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije, uz posredstvo Catherine Ashton i podrškom SAD-a, od 19. oktobra vodi razgovore sa Vladom Srbije u Briselu.

  Dodaje se da Vlada Kosova u ovim razgovorima u potpunosti poštuje Ahtisarijev plan, Ustav Kosova i zakone na snazi, Rezoluciju Skupštine I sporazume postignute u Briselu.

  Stoga, Vlada Kosova u ovim razgovorima, navodi se, nikada neće razgovarati o statusu Kosova ili nezavisnosti, teritorijalnoj celovitosti i unutrašnjem uređenju.

  Takođe se dodaje da Vlada Kosova očekuje da će se u kraćem vremenskom periodu rešiti pitanja u vezi uklanjanja bezbednosnih struktura Srbije sa severa Kosova, te ojačavanja struktura u oblasti obrazovanja, zdravstva te socijalnih pitanja, stvaranja okolnosti za održavanje slobodnih izbora, formiranja opštine Severna Mitrovica, održavanja popisa i dr.
  14 januar/siječanj 2013
  14 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.