Ponedjeljak, 02. mart/ožujak 2015, 06:03 CET

Vijesti

Ženeva: Razgovori o Siriji završeni bez rezultata

11.01.2013
Međunarodni mirovni posrednik Lahdar Brahimi izrazio je u petak malu nadu za političko rješenje u Siriji, neposredno nakon sastanka u Ženevi s visokim ruskim i američkim diplomatama koji su pokušali da pronađu rješenje za okončanje građanskog rata koji je do sada odnio više desetina hiljada života.

Brahimi, koji je zajednički izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, proveo je čitav dan u zgradi UN-a u Ženevi na sastanku sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Mihailom Bogdanovim i zamjenikom američkog državnog sekretara Williamom Burnesom, prenosi AP.

"Veoma smo svjesni velike patnje sirijskog naroda koja traje suviše dugo i svi naglašavamo potrebu brzog okončanja krvoprolića, uništavanja i svih oblika nasilja u Siriji", rekao je Brahimi novinarima.

"Međutim, ako me pitate da li rješenje leži tu negde iza ugla, nisam siguran da je to slučaj", istakao je Brahimi.

Nakon više od sata razgovora iza zatvorenih vrata, Brahimi je poveo na ručak Bogdanova i Burnesa, ali poslije sastanka koji je trajao četiri sata, razgovori su završeni u poslijepodnevnim satima bez vidljivog dogovora.

Bogdanov i Burnes su otišli bez javnih izjava.
11 januar/siječanj 2013
11 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Mostari
|| 0:00:00
...  
🔇
X
01.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Mostara. Voditelj i moderator je Marchelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva