Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 12:43 CET

  Ženeva: Razgovori o Siriji završeni bez rezultata

  11.01.2013
  Međunarodni mirovni posrednik Lahdar Brahimi izrazio je u petak malu nadu za političko rješenje u Siriji, neposredno nakon sastanka u Ženevi s visokim ruskim i američkim diplomatama koji su pokušali da pronađu rješenje za okončanje građanskog rata koji je do sada odnio više desetina hiljada života.

  Brahimi, koji je zajednički izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, proveo je čitav dan u zgradi UN-a u Ženevi na sastanku sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Mihailom Bogdanovim i zamjenikom američkog državnog sekretara Williamom Burnesom, prenosi AP.

  "Veoma smo svjesni velike patnje sirijskog naroda koja traje suviše dugo i svi naglašavamo potrebu brzog okončanja krvoprolića, uništavanja i svih oblika nasilja u Siriji", rekao je Brahimi novinarima.

  "Međutim, ako me pitate da li rješenje leži tu negde iza ugla, nisam siguran da je to slučaj", istakao je Brahimi.

  Nakon više od sata razgovora iza zatvorenih vrata, Brahimi je poveo na ručak Bogdanova i Burnesa, ali poslije sastanka koji je trajao četiri sata, razgovori su završeni u poslijepodnevnim satima bez vidljivog dogovora.

  Bogdanov i Burnes su otišli bez javnih izjava.
  11 januar/siječanj 2013
  11 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.