Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 14:36 CET

  Palestinci se ulogorili na mestu buduće izraelske gradnje

  11.01.2013

  Palestinski aktivisti postavili su danas šatore na spornom mestu između Jerusalima i Zapadne obale na kome je Izrael saopštio da će graditi jevrejske kuće.

  Aktivisti su u saopštili da u toj oblasti žele da podignu selo pod imenom E-1, kako bi "utvrdili činjenice na licu mesta".

  Portparol policije Miki Rozenfeld rekao je da su aktivistima uručena dokumenta u kojima im je ukazano da se nalaze na tuđoj teritoriji ali nije odmah bilo jasno kako će i da li će policija intervenisati.

  Izraelski premijer Benjamin Netanjahu objavio je da će graditi naselja na E-1, važnom putu koji povezuje palestinski deo Jerusalima sa Zapadnom obalom, kada su UN dale Palestini status države posmatrača.

  Sama gradnja neće početi još nekoliko godina, međutim, odluka Izraela našla je na oštre kritike njegovih najbližih saveznika.
  11 januar/siječanj 2013
  11 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.