Dostupni linkovi

Štrajk slovenske policije



Sindikat slovenskih policajaca najavio je da će danas na području cijele države provoditi štrajk, a o detaljima će obavijestiti javnost na konferenciji za novinare, prenijeli su slovenski mediji.

Sindikat policajaca svoju je akciju najavio nakon što je vlada na sjednici zaključila da ispunjava svoje obveze prema zaposlenima u policiji iako im je prema tvrdnjama sindikata ukinut stimulativni dodatak, o čemu su prethodnih dana neuspješno pregovarali s vladom. Slovenski policajci počet će štrajk u 11 sati provođenjem tzv. bijelog štrajka, tijekom kojega će izvoditi temeljitiju kontrolu na granici i neće naplaćivati prekršaje.

Štrajkom žele prisiliti vladu na ozbiljne pregovore o svojim zahtjevima glede plaća, nakon što su im, u suprotnosti s dogovorom iz svibnja prošle godine, uvedene restrikcije za isplaćivanje prekovremenih sati i vremena provedenog u dežurstvu. Štrajk će trajati do opoziva, a njome ne želimo ugroziti državljane nego vladu prisiliti na ozbiljne pregovore, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik slovenskog policijskog sindikata Radivoj Uroševič.

Ministar unutarnjih poslova Vinko Gorenak izjavio je da žali zbog najavljenog štrajka policija, ali da njihove želje, sadržane u 16 zahtjeva čije ispunjenje traže, zbog financijskih posljedica nisu realne.
XS
SM
MD
LG