Subota, 30. april/travanj 2016, 18:56 CET

  Zapad predlaže izmještanje spomenika u Preševu

  09.01.2013
  Diplomatski predstavnici zapadnih zemalja predložili su albanskim političkim partijama da premjeste sporni spomenik iz centra Preševa i tako spriječe najavljenu intervenciju pripadnika državnih organa Srbije na uklanjanju tog spomenika albanskim teroristima sa juga Srbije.

  Zapadne diplomate su predložile političkim partijama Albanaca da sami premjeste sporni spomenik na drugu lokaciju, s obzirom da su državni organi Srbije najavili da će do 17. januara, za kada su u Briselu zakazani pregovori Beograda i Prištine, sporni spomenik biti uklonjen "milom ili silom".

  Diplomate predlažu da Nacionalni savjet Albanaca "hitno usvoji prijedlog izgleda zastave albanske nacionalne zajednice na jugu Srbije", kako bi se izbjeglo dosadašnje isticanje zastave Albanije na skupovima na jugu Srbije.

  Za subotu, 12. januara, zakazana je sjednica 65 odbornika albanske nacionalne zajednice iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, pa se  očekuje rasprava i o ovim prijedlozima.
  09 januar/siječanj 2013
  09 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.