Utorak, 01. septembar/rujan 2015, 20:09 CET

SAD: Dobitnik na lutriji otrovan cijanidom

08.01.2013
Dobitnik na lutriji u Chicagu smrtno je otrovan cijanidom dan nakon što je podigao gotovo 425.000 dolara dobitka, objavile su u utorak lokalne vlasti.

Urooj Khan umro je 20. jula, dan nakon što je primio ček s dobitkom na instant lutriji "3 million Cash Jackpot". Njegov je puni dobitak iznosio milijun dolara, ali je ta suma više nego prepolovljena jer se odlučio za jednokratnu isplatu.   

Mrtvozornik okruga Cook, Stephen Cina, kod prvog pregleda nije našao traume ili neuobičajene supstance u tijelu 46-godišnjeg Khana, pa je njegov ured utvrdio da je umro prirodnom smrću.

Sada će se zatražiti  eksuhmacija.

Khan je rodom iz Indije, a u Chicago je došao kasnih 1980-ih i počeo raditi u kemijskim čistionicama. Navodno je s dobitkom na lotu  planirao proširiti posao.
08 januar/siječanj 2013
08 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.