Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 08:50 CET

SAD: Banke plaćaju odštetu za oduzete nekretnine

07.01.2013
Deset velikih američkih banaka i kompanija za prodaju nekretnina pristalo je da isplati odštetu od 8,5 milijardi dolara klijentima kojima su nepravedno oduzeli stanove.

Savezna regulatorna tela saopstila su da će banke ispaltiti milijarde dolara vlasnicima stanova i time završiti proces revizije dokumenata o zaplenama nekretnina naložen 2011.

Prema pogodbi, klijenti kojima su bespravno oduzeti stanovi mogu primiti odštetu u visini od nekoliko stotina do 125.000 dolara, navodi Beta.

Zastupnici procenjuju da će, prema pogodbi sa Federalnim rezervama i Kancelarijom za nadzor valute, pravo na naknadu štete imati oko 400.000 vlasnika stanova.

Među bankama koje su obuhvaćene ovim sporazumom su Benk of Amerika, Sitigrup, Džej Pi Morgan Čejs i Vels Fargo.
07 januar/siječanj 2013
07 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.