Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 08:28 CET

Vlasti Venecuele: Čavez može da vlada i bez zakletve

05.01.2013
Vlasti Venecuele saopštile su da predsjednik Ugo Čavez može da počne svoj novi mandat na čelu države 10. januara, iako je suviše bolestan da bi položio zakletvu.

Potpredsjednik Nikolas Maduro rekao je da bi Čavez mogao naknadno da položi zakletvu pred Ustavnim sudom i odbacio pozive opozicije za raspisivanje novih izbora ako Čavez ne bude prisustvovao ceremoniji za pet dana.

Predsjednik Venecuele nalazi se na liječenju na Kubi, gdje mu je četvrti put operisan rak. On nije viđen u javnosti poslije posljednje operacije, prije više od tri sedmice.

Pojedini opozicionari smatraju da bi, ako se Čavez i dalje bude nalazio na Kubi, ovlaštenja trebalo da budu prenesena na predsjednika parlamenta, a novi izbori raspisani u roku od 30 dana.

Maduro je izjavio da ceremonija polaganja zakletve nema precizno određen datum i da nema razloga za proglašavanje stanja odustva predsjednika sa svoje funkcije.

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.