Petak, 04. septembar/rujan 2015, 16:31 CET

Smanjene plate makedonskim poslanicima zbog bojkota Parlamenta

03.01.2013
Makedonske vlasti odlučile su da za dve trećine smanje plate opozicionim poslanicima u parlamentu koji više od nedelju dana bojkotuju rad skupštine zbog sukoba oko predloženog budžeta.

Kako je danas saopšteno, 43 poslanika imaće smanjene plate sve dok budu bojkotovali rad parlamenta. Plata makedonskih poslanika je u proseku 1.000 evra mesečno.

Poslanici makedonske opozicije iz redova socijaldemokrata ljuti su na vladu zbog toga što su neki od njih, zajedno sa novinarima, izbačeni iz parlamenta uoči Božića zbog fizičkog sukoba sa poslanicima vladajuće koalicije.

U tom sukobu povredjena su tri poslanika i 11 policajaca.

Socijaldemokratska partija saopštila je da je smanjenje plata njihovim poslanicima "mala cena za demokratiju i slobodu".
03 januar/siječanj 2013
03 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.