Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 23:17 CET

  Podignuta optužnica za ubistvo devojke u Indiji

  03.01.2013

  Indijske vlasti su danas optužile petoricu muškaraca za silovanje i ubistvo dvadesettrogodišnje devojke u autobusu tokom vožnje kroz Nju Delhi.

  Optuženi su vozač autobusa Ram Sing, njegov mlađi brat Mukeš koji čisti autobuse u istoj kompaniji, prodavac voća Pavan Gupta, perač autobusa Akšaj Sing i trener fitnesa Vinaj Šarma, stari između 19 i 33 godine.
   
  Šesti osumnjičeni ima 17 godina i očekuje se da će mu biti suđeno pred sudom za maloletnike, gde je maksimalna kazna trogodišnji boravak u popravnom domu.
   
  Uhapšen je i vlasnik autobusa i optužen je da je koristio lažna dokumenta kako bi dobio dozvolu za prevoz.
   
  Advokatska komora je saopštila da njeni članovi neće braniti optužene, kojima će sud odrediti službene branioce.
   
  Zločin je počinjen 16. decembra, kada je devojka, student medicine, ušla sa mladićem u autobus, pošto su u bioskopu gledali film.
   
  Autobus je bio iznajmljen i ilegalno je primio putnike, koji su pretučeni metalnom šipkom tokom višečasovne vožnje kroz Nju Delhi, a zatim nagi izbačeni pored puta, saopštila je policija.
   
  Devojka je umrla u nedelju, posle nekoliko operacija.

  Policija je najavila da će zatražiti smrtnu kaznu, dok je vlada, posle višednevnih demonstracija izazvanih tim zločinom, obećala nove mere, čiji će cilj biti zaštita žena u Nju Delhiju.

  Otac silovane i ubijene studentkinje medicine u Indiji zatražio je da počinioci ovog zločina budu obešeni i da novi zakon protiv seksualnih prestupa bude nazvan po njegovoj ćerki, javio je Rojters.

  U skladu sa zakonima u Indiji, žrtva nije identifikovana, kao ni članovi njene porodice.

  Policija je saopštila da su optuženi priznali mučenje i silovanje devojke kako "bi je naučili lekciji".

  Ona se opirala i uspela da trojicu ugrize, rekao je izvor u policiji Rojtersu, i ti ugrizi su deo dokaza protiv pocinilaca.

  Nakon prebijanja, silovanja i izbacivanja iz autobusa, vozač je okrenuo autobus i pokušao je da je pregazi, ali ju je njen drug povukao, rekao je policijski zvaničnik Rojtersu.
  03 januar/siječanj 2013
  03 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.