Ponedjeljak, 31. avgust/kolovoz 2015, 17:19 CET

Kidnapovan istražitelj u Libiji

03.01.2013

Šef odeljenja za krivične istrage u Bengaziju Abdelsalam el Mahdavi kidnapovan je dok je išao na posao, saopštio je neimenovani bezbednosni zvaničnik.

"Bradati muškarci zaustavili su ga Mahdavija na semaforu u ulici Venezija i kidnapovali ga", rekao je zvaničnik, prenela je agencija AFP. Zvaničnik veruje da iza te otmice stoje ekstremni islamisti.

Mahdavi je "imao mnogo ne prijatelja pošto je evidentirao sve, od Gadafijevih sledbenika, ekstremnih islamista do običnih kriminalaca".

Bengazi, središte revolta protiv diktatora Moamera Gadafija 2011. godine, postalo je mesto serije napada na policijske stanice i vojne oficire.

Takodje, u njemu se nalaze i borci džihada, uključujući ekstremiste koji su ubili američkog ambasadora Krisa Stivensa i trojicu Amerikanaca 11. septembra.
03 januar/siječanj 2013
03 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.