Četvrtak, 03. septembar/rujan 2015, 12:52 CET

Potvrđena presuda za napad na Oliveru Lakić

03.01.2013

Viši sud  u Podgorici potvrdio je presudu  Osnovnog suda, kojom je Ivan Bušković osuđen na devet meseci zatvora zbog napada na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić.

Bušković je osuđen za nasilničko ponašanje, zato što je 7. marta prošle godine, u večernjim satima, napao Lakićevu, zadavši joj više udaraca pesnicom u glavu. Novinarka je napadnuta s leđa, dok je otvarala vrata ulaza u zgradu gde stanuje.

Bušković je uhapšen 13. marta, a Lakićeva ga je prepoznala kao osobu koja ju je napala.

Medijska udruženja, predstavnici crnogorske vlasti i opozicije, kao i međunarodnih organizacija osudili su napad na novinarku "Vijesti", koja je nakon napada dobila 24-časovno policijsko obezbeđenje.

Lakićeva je ranije saopštila da privremeno prestaje da se bavi novinarstvom, jer je, kako je navela, na prvom mestu majka, pa nema pravo da zbog posla ugrožava bezbednost svoje dece.

Lakićeva je od februara prošle godine meta uznemiravanja i pretnji,  nakon što je počela  pisanje  tekstova o fabrici duvana "Tara" u Mojkovcu.
03 januar/siječanj 2013
03 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.