Petak, 06. maj/svibanj 2016, 01:50 CET

  Potvrđena presuda za napad na Oliveru Lakić

  03.01.2013

  Viši sud  u Podgorici potvrdio je presudu  Osnovnog suda, kojom je Ivan Bušković osuđen na devet meseci zatvora zbog napada na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić.

  Bušković je osuđen za nasilničko ponašanje, zato što je 7. marta prošle godine, u večernjim satima, napao Lakićevu, zadavši joj više udaraca pesnicom u glavu. Novinarka je napadnuta s leđa, dok je otvarala vrata ulaza u zgradu gde stanuje.

  Bušković je uhapšen 13. marta, a Lakićeva ga je prepoznala kao osobu koja ju je napala.

  Medijska udruženja, predstavnici crnogorske vlasti i opozicije, kao i međunarodnih organizacija osudili su napad na novinarku "Vijesti", koja je nakon napada dobila 24-časovno policijsko obezbeđenje.

  Lakićeva je ranije saopštila da privremeno prestaje da se bavi novinarstvom, jer je, kako je navela, na prvom mestu majka, pa nema pravo da zbog posla ugrožava bezbednost svoje dece.

  Lakićeva je od februara prošle godine meta uznemiravanja i pretnji,  nakon što je počela  pisanje  tekstova o fabrici duvana "Tara" u Mojkovcu.
  03 januar/siječanj 2013
  03 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.