Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 06:39 CET

Merkelova najavila teška vremena

31.12.2012

Nemačka kancelarka Angele Merkel ocenila je u novogodišnjem obraćanju da će privredno okruženje u 2013. godini postati još teže i poručila Nemcima da to ne treba da ih demorališe, već - stimuliše.

Merkelova je, kako prenose nemački mediji, naglasila da je Nemcima za njihovo zajedništvo i blagostanje potreban pravi balans i da to, koliko je taj balans važan, pokazuje i evropska dužnička kriza, koja, prema mišljenju kancelarke, ni iz bliza nije savladana. '

"To je i zato, jer svet iz krize u 2008. godini nije dovoljno naučio'', ocenila je Merkelova i istakla da u socijalnoj tržišnoj privredi država mora biti čuvar reda.

Ona je ukazala i na ljude čija je sudbina privukla njenu pažnju, na uspehe nauke i istakla da nauka i istraživanje ne donose zemllji samo personalne trijumfe, već i otvaraju nova radna mesta.

''Ako mi nešto možemo, što drugi nisu u stanju, tada ćemo imati blagodstanje'', rekla je Merkleova i naglasila da će zbog toga, kao nikada do sada, biti puno investirano u obrazovanje i istraživanje.

Ona je najavila da se Nemačka priprema na demografske promene i pohvalila angažman ljudi.

Ona je poželela građanima Nemačke da sledeća godina bude godina u kojoj će oni pokazati više jačine-svoje zajedništvo i sposobnost za nove ideje koje, kako je istakla, Nemačkoj daje snagu u privredi.
31 decembar/prosinac 2012
31 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.