Petak, 29. april/travanj 2016, 11:52 CET

  Porodica silovane Indijke traži smrtnu kaznu

  31.12.2012

  Porodica devojke iz Indije koja je preminula od posledica višestrukog brutalnog silovanja zatražila je smrtnu kaznu za optužene za ovaj zločin.

  Porodica je, u intervjuu listu "Indijski ekspres", prvi put iznela u javnost traumu kroz koju prolazi od kada je 23. godišnja devojka silovana i pretučena da bi, od teških povreda organa, preminula u bolnici u Singapuru.

  "Borba je tek počela. Želimo da optuženi budu obešeni i za to ćemo se boriti - do kraja", rekao je u intervjuu žrtvin brat.

  Kako prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si , u Nju Delhiju su se i danas okupili demonstranti koji su svakodnevno na ulicama indijske prestonice od kada je javnost saznala za ovaj slučaj.

  Silovanje devojke je izazvalo masovne proteste građana i nacionalnu debatu o načinima da se spreči nasilje protiv žena.

  U međuvremenu je uspostavljena nova telefonska linija za pomoć ženama u nevolji koja će biti povezana sa svim policijskim stanicama u prestonici. Vlasti su obećale da će "vrlo brzo biti preduzeti čvrsti koraci" u cilju zaštite žena u indijskoj prestonici

  Devojku su 16. decembra silovala šestorica pripadnika jedne bande u autobusu koji se kretao kroz Nju Delhi, a potom su nju i njenog pratioca pretukli metalnom šipkom i izbacili ih iz autobusa.
  31 decembar/prosinac 2012
  31 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.