Dostupni linkovi

Ljubić: Ne tražimo mišljenje međunarodne zajednice za smjenu Vlade FBiH


Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić izjavio je da lideri četiri stranke koje u Federaciji BiH čine parlamentarnu većinu ne traže ni mišljenje ni dopuštenje međunarodne zajednice u vezi sa izglasavanjem nepovjerenja Vladi FBiH.

Ljubić je istakao da lideri "četvorke“ žele da obavijeste ključne predstavnike međunarodne zajednice o aktuelnoj situaciji, te da ukažu na mogućnost njenog pogoršanja.

"Želimo ukazati predstavnicima međunarodne zajednice na njihovu suodgovornost za postojeće stanje.Poznato je da su predstavnici međunarodne zajednice, u prvom redu OHR, reagovali tako što su prije godinu i po dali zeleno svjetlo uspostavljanju vlasti u FBiH na nelegalan i neustavan način, objašnjavajući sve strahom od eskalacije krize u BiH neusvajanjem budžeta", rekao je Ljubić za BHT.

Prema njegovom mišljenju, sada je u FBiH situacija takva da u suštini dvije marginalne ličnosti, od kojih jedna možda i nema podršku vlastite stranke, drže kao taoce čitavu BiH, jer kriza u FBiH utiče i na odnose u BiH.
XS
SM
MD
LG