Nedjelja, 29. novembar/studeni 2015, 15:06 CET

Đukanović: Ispitati finansiranje crnogorskih partija iz Srbije

30.12.2012
Crnogorski premijer Milo Đukanović kaže da bi Tužilaštvo trebalo da ispita kako su neke partije u Crnoj Gori dobijale novac od privrednih subjekata iz Srbije.

U intervjuu podgoričkoj televiziji Atlas, Đukanović nije isključio mogućnost da državni organi "naknadno analiziraju" taj predmet.

Crnogorski premijer je kazao da "nema nikakve sumnje" da su razni privredni subjekti iz Srbije finansirali "deo političkih struktura" u Crnoj Gori, onih koje su bile protiv obnove državne nezavisnosti Crne Gore.

Đukanović je rekao da je o tome razgovarao sa ranijim srpskim liderima, ali i da poseduje dokumenta ljudi "koji su, izvršavajući nalog tadašnjeg državno-političkog vodštva Srbije, učestvovali u tim operacijama".

Upitan zašto se u Crnoj Gori ne dešava ono što se radi u Srbiji - obračun sa tajkunima i takozvanim krupnim ribama, Đukanović je odgovorio da se situacija u dve države, ipak, ne može upoređivati, navodeći da u Crnoj Gori "nema biznismena kapaciteta" kao što je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković.

Crnogorski premijer je istovremeno ponovio da nadležni organi te države trenutno nemaju informacija o eventualnim nelegalnim poslovima Miškovića u Crnoj Gori.
30 decembar/prosinac 2012
30 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika