Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 17:43 CET

  Vijesti

  Đukanović: Ispitati finansiranje crnogorskih partija iz Srbije

  30.12.2012
  Crnogorski premijer Milo Đukanović kaže da bi Tužilaštvo trebalo da ispita kako su neke partije u Crnoj Gori dobijale novac od privrednih subjekata iz Srbije.

  U intervjuu podgoričkoj televiziji Atlas, Đukanović nije isključio mogućnost da državni organi "naknadno analiziraju" taj predmet.

  Crnogorski premijer je kazao da "nema nikakve sumnje" da su razni privredni subjekti iz Srbije finansirali "deo političkih struktura" u Crnoj Gori, onih koje su bile protiv obnove državne nezavisnosti Crne Gore.

  Đukanović je rekao da je o tome razgovarao sa ranijim srpskim liderima, ali i da poseduje dokumenta ljudi "koji su, izvršavajući nalog tadašnjeg državno-političkog vodštva Srbije, učestvovali u tim operacijama".

  Upitan zašto se u Crnoj Gori ne dešava ono što se radi u Srbiji - obračun sa tajkunima i takozvanim krupnim ribama, Đukanović je odgovorio da se situacija u dve države, ipak, ne može upoređivati, navodeći da u Crnoj Gori "nema biznismena kapaciteta" kao što je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković.

  Crnogorski premijer je istovremeno ponovio da nadležni organi te države trenutno nemaju informacija o eventualnim nelegalnim poslovima Miškovića u Crnoj Gori.
  30 decembar/prosinac 2012
  30 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.