Ponedjeljak, 02. maj/svibanj 2016, 21:26 CET

  Optužnica protiv Liebermana zbog prevare

  30.12.2012
  Protiv bivšeg ministra inostranih poslova Izraela Avigdora Liebermana u ovoj zemlji podignuta je optužnica koja ga tereti za prevaru, javio je danas izraelski radio.

  Prema optužnici, koju je podigao izraelski državni tužilac, Lieberman je 2009. godine za ambasadora Letonije imenovao poznanika, koji mu je dao povjerljive informacije o policijskoj istrazi pokrenutoj protiv njega.

  Time je Lieberman, prema optužnici, počinio prevaru i prekršio povjerenje.

  Novi i glavni svjedok u slučaju protiv Liebermana biće zamijenik šefa izraelske diplomatije Deni Ajalon, predsjedavajući komiteta koji je imenovao ambasadora.

  Lieberman je tokom novembra podnio ostavku, nakon što je državni tužilac procijenio da ima osnova za pokretanje procesa protiv bivšeg ministra inostranih poslova.

  Državni tužilac utvrdio je da nema osnova za vođenje postupka protiv Liebermana u odvojenom slučaju gdje je bio osumnjičen za pranje novca.
  30 decembar/prosinac 2012
  30 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.